Glass som inte smälter

Visst är glass bland det bästa som finns en varm sommardag? Problemet är bara att den smälter så snabbt. Forskare är på väg att lösa det.

 

Forskare från Skottland har lyckats göra glass som inte smälter. De har hittat ett ämne som gör att glassen klarar av värme bättre. Ämnet är ett protein. Protein fungerar som byggstenar.

 

Forskarna säger att glassen dessutom blir lyxigare. Tack vare proteinet bildas det inga iskristaller. Därför smakar glassen bättre.

 

— Vi är glada över potentialen som denna nya ingrediens har för att förbättra glass, säger professor Cait MacPhee. Cait leder projektet.

 

Det dröjer innan vi kan köpa glassen, enligt forskarna. Det tar nog 3 till 5 år innan de är klara.

 

Visst är glass gott?
Särskilt en varm sommardag.
Men den smälter så snabbt.
Forskare försöker lösa det.

 

Forskare från Skottland har gjort glass
som inte smälter.
Ett speciellt ämne
gör att glassen tål värme bättre.

 

Glassen blir dessutom godare
tack vare det speciella ämnet.

 

Vi kan inte köpa glassen än.
Det tar nog 3 till 5 år
innan de är klara.