Prinsess-semlan är här

Många har redan ätit sin första semla.

Markus Ekelund blandade en prinsessbakelse med en semla. Vips, var prinsess-semlan född!

 

Fettisdagen är först i slutet av februari, men många har redan ätit sin första semla. Nuförtiden ser inte alla semlor ut som den klassiska semlan. Häromåret kom semmelwrapen, där en wrap fylldes med mandelmassa och grädde. Och i år kom prinsess-semlan som är en blandning av en prinsessbakelse och en semla. Det var konditorn Markus Ekelund på Thimons konditori och bageri i Nässjö som kom på idén.

 

– Det bara poppar upp sådana där idéer i huvudet ibland, säger han till SVT Nyheter.

 

Prinsess-semlan är en semla som är klädd i grön marsipan med en rosa blomma på toppen. Dessutom har den hallonsylt i.

 

Prinsess-semlan har blivit väldigt populär. Men det är inte första året Markus Ekelund hittar på nya semlor. Förra året gjorde han en ”semoothie” som var en smoothie gjord på semla.

Fettisdagen är i slutet på februari.
Då är det tradition att äta semlor.
Men du kanske redan
har ätit en semla i år?

 

Nuförtiden ser inte alla semlor ut
som den vanliga semlan.
Många kommer på nya varianter av semlan.

 

En av dem är Markus Ekelund.
Han arbetar på ett konditori i Nässjö.
Han har kommit på prinsess-semlan.

 

Prinsess-semlan är en blandning mellan
en semla och en prinsesstårta.