Sydsvenskan: Malmöfestivalens aktiviteter för unga

En i publiken gör ett hjärta med sina händer mot de på scenen.

Den 10 augusti börjar årets Malmöfestival. En mängd band ska uppträda på stadens uppbyggda scener. Men även en hel del roliga aktiviteter är öppna för dig att delta i. Här tipsar vi om ett litet urval.

Den 10 augusti börjar årets Malmöfestival. En mängd band ska uppträda på stadens uppbyggda scener. Men även en hel del roliga aktiviteter är öppna för dig att delta i. Här tipsar vi om ett litet urval.

 

  1. Måla graffiti med konstnären Limpo varje dag på Gustav Adolfs torg.

 

”Bilderna läggs ut på instagram med Malmöfestivalens hashtag #malmofestivalen. Syftet är att Malmöfestivalens besökare ska sprida och förmedla kärlek och mänskliga rättigheter till världen via en gigantisk street art-vägg.”

 

  1. Är du nyfiken på Virtual Reality? VR Malmö öppnar upp för att testa gratis den 13–15 augusti på Raoul Wallenbergs Park.

 

”Med hjälp av den senaste VR-tekniken tar vi med dig in i spelens värld där du får prova på allt från roliga lekar till spännande äventyr! … Kunnig personal på plats hjälper och guidar dig från början till slut.”

 

  1. Lär dig mer om e-sport med Malmö e-sport och Digital Social Fritid på Spegeln den 16 augusti. Digital Social Fritid är ett projekt som stöttas av arvsfonden och med dem får du spela olika spel som ingår i e-sporten.

 

”Vi erbjuder även intressanta samtal om e-sport över generationsgränser och hur en som förälder kan förhålla sig till sitt barns utövande. Dessutom visas film om gamingkultur och e-sport.”

 

  1. Louie Indriana håller workshop i Hip Hop. Vid Fontänen den 17 Augusti klockan 16.00–17.30 kan du lära dig grunderna i Hiphop-dans.

 

”Med på klassen är de tre syskonen från Amsterdam, Norah, Yarah och Rosa som tagit världen med storm med sin dans.”

Snart börjar Malmöfestivalen.
Det är en fest för alla
som bor i Malmö.

 

På Malmöfestivalen kommer det
många olika artister.
Men det går också att
göra andra roliga aktiviteter.

 

Till exempel kan du testa på
att måla graffiti med konstnären Limpo.
Du kan också testa på e-sport.
E-sport är när tävlingar
i olika datorspel.

 

Malmöfestivalen börjar den 10 augusti.
Och den har något för alla smaker.