Reporterskola

Sydsvenskan: Mina favoriträtter

Närbild på grekisk sallad.

"Jag bara älskar den krämiga fetaosten, de syrliga oliverna, den krispiga salladen, de knapriga gurkorna och så den goda pastan", skriver Prescillia Mukonde.

Hej, du som läser just nu! Hoppas du har en trevlig dag eller kväll. Jag tänkte bara berätta om några av mina favoriträtter eftersom att idag är det den mångkulturella matdagen. Jag har inte bara en favoriträtt, inte två heller utan tre favoriträtter!

 

Jag älskar mat, vad mer kan jag säga.

 

Den första är grekisk pastasallad.

 

Vissa tycker att det är lite konstigt att man har sallad som favoritmat, kanske du med. Men jag bara älskar den krämiga fetaosten, de syrliga oliverna, den krispiga salladen, de knapriga gurkorna och så den goda pastan (sorry för en sådan lång beskrivning).

 

Andra favoriten är tacos. Jag menar, vem gillar inte tacos? Köttfärs i antingen ett majsskal eller en tortilla, tillsammans med sås (jag brukar ha tacosås) och så lite grönsaker på. Jättegott till både en mysig fredagskväll eller vilken annan dag som helst egentligen.

 

Och den tredje och sista men inte minsta favvorätten är hamburgare! Här är det typ likadant som tacos, alla gillar hamburgare. I alla fall alla jag känner. Visst, vissa gillar kanske inte med grönsaker, någon annan gillar inte ost och så vidare. Men jag gillar allt på en hamburgare. Gott hamburgerkött, färska grönsaker, god dressing och så smält ost.

 

Hoppas inte du har dreglat alldeles för mycket, utan att jag bara gjorde dig lite hungrig.

 

Text: Prescillia Mukonde, 6b Möllevångsskolan, Malmö