Reporterskola

VK: Trions coola skola

Det här är den största bassängen i badhuset där man bland annat brukar motionssimma.

Det här är den största bassängen i badhuset där man bland annat brukar motionssimma.

I Holmsund, utanför Umeå, finns en skola som heter Storsjöskolan. På Storsjöskolan finns det ett bibliotek, en gympahall, en kiosk, ett badhus och en skola – en trio med alltihop i en byggnad.

Trion är en blandning av massa saker. Istället för att säga, i skolan finns bibliotek, badhus och så vidare, så kan man bara säga, i skolan finns Trion. Många tycker att det är väldigt lyxigt att man på Storsjöskolan har Trion och kan köpa godis och bada efter skolan fast fortfarande vara kvar. 

Vi har intervjuat personal som jobbar i Trion om biblioteket och badhuset. Bibliotekarien Ulrika Nuottaniemi säger att det är väldigt roligt att jobba på ett bibliotek och att det faktiskt är roligare än folk tror.

Här är en del av biblioteket, i mitten kan man spela spel.
Här är en del av biblioteket, i mitten kan man spela spel.

– Om jag skulle tipsa om några böcker så skulle jag tipsa om böcker som folk gillar att läsa, säger Ulrika.

Själv gillar hon essäer.

Vi intervjuade även Tobias Söderberg som jobbar på badhuset och han säger att det är roligt att jobba på badhuset och att få träffa nya människor.

– Jag får motionssimma gratis för att jag jobbar på badhuset, berättar Tobias.

Trion verkar vara ett bra ställe. Eleverna har tillgång till bland annat ett bibliotek och badhus. Personalen som jobbar på Trion tycker att det är roligt.

Text: Lova Stenman och Edwin Selling, 5d, Storsjöskolan, Umeå
Foto: Lova Stenman