En bild med Minja som håller i en kamera. Bredvid henne står texten: "Min bild av Malmö". Tävla med MiniBladet! Vinn fina priser.

Min bild av Malmö

Tävlingstid:

Den 9 februari – 26 april

Vilken är din bild av Malmö? Berätta med en läsarbild varför du gillar vår stad och vad som gör den unik och speciell.

Senast 26 april ska bild och text vara inskickat. Vi publicerar utvalda bidrag på minibladet.se samt i Sydsvenskan under våren.

MiniBladets jury väljer ut vinnande bidrag. Skolklasser eller fritidsgrupper kan vinna 6000 kr och flera andra priser. Prisutdelningen sker under högtidliga former i samarbete med FC Rosengård vid hemmamatchen mot Kopparbergs/Göteborg FC på Gamla IP den 5 maj.

Då kommer tidningen MiniBladet att arrangera en massa aktiviteter och skojigheter före matchen och i pausen: som nyhetsquiz, tips från våra Minireportrar och så klart en presentation av de bästa bilderna.

Bilderna kan också komma att visas offentligt i andra sammanhang.

Vinn 6000 kr och flera andra priser!

 

Alma står framför det höga huset Turning Torso i Malmö. Hon håller upp handen så det ser ut som att hon tar på tornet. Ovanför henne är det en textruta där det står "Exempel".
Alma McShane tycker det är coolt att vi har Nordens högsta byggnad i vår stad. Bild: Felicia Lindberg

 

Gör så här:

Välj motiv

Tänk ut vad du vill fotografera. Ta ett foto på något i Malmö som fångar en känsla eller händelse du fastnar för och tycker om.  Det kan vara något vackert, skojigt, märkvärdigt eller annorlunda. Ja vad som helst egentligen. Det bestämmer du som är fotograf.


Fotografera

Fotografera det motiv du valt. Ta många bilder så att du har flera att välja på när du ska bestämma vilken du tycker är bäst. Prova olika vinklar och perspektiv.

Skriv en rubrik

Med 1-4 ord fångar rubriken läsarens intresse.


Skriv en bildtext

Skriv en egen kort text på 25 – 50 ord som berättar mer om din bild än vad den som tittar på bilden redan kan se.


Skicka in

Skicka in bild och text till MiniBladet.

 

En lekpark med gröna kullar och en skulptur. Mitt i bilden syns en väska på marken. Längst upp på bilden finns en ruta med texten "Exempel".
“Detta är min favoritlekplats! Vi brukade komma hit med dagis, då satte jag mig för mig själv och fikade under de stora fina fjärilarna. När jag sen klättrat upp på en fjäril trodde jag att jag flög. Jag kände mig så fri”. ” (Felicia Lindberg).

 

Här kan du se hur fotografen gjorde för att ta bilden ovan på Alma och Turning Torso.

 

Läs mer

Tävlingsvillkor

Till läraren och fritidspedagogen

 

 

 • Anmäl din klass/grupp till Min bild av Malmö

  Anmäl klassen här och delta så får ni detta och mycket mer!

  Flera textbubblor som säger: Anmäl er så får ni: Lärarhandledning! Gratis inträde! Fotoskola!

 • Skicka in!

  Vår policy är att alla läsarbilder ska vara signerade utifrån namn, klass, skola och kommun. Om ni av någon anledning vill ha undantag till detta, var vänlig och skriv detta i ”text av”-rutan.
 • Accepterade filtyper: bmp, jpeg, jpg, png, tiff, gif, raw.
 • Malmöbild

 • Accepterade filtyper: bmp, jpeg, jpg, png, tiff, gif, raw.
  Endast bild, texterna ska skrivas in i fälten nedan. Ge bilden samma namn som rubriken nedan för att underlätta vår sortering. Tillåtna filformat: bmp, jpeg, png, tiff, gif och raw. Maximal filstorlek 9 MB.