Veckans boktips: Systrarna av Silverdalen av Pascale Vallin Johansson 

Ett läskigt hus

När Ylva-Li ska kolla på solförmörkelsen tillsammans med sin klass kastas hon bakåt i tiden. Plötsligt är det år 1945 och Ylva-Lis skola är ett nu barnhem för flickor där den elaka Fröken Olsson styr med järnhand.

När Ylva-Li ska kolla på solförmörkelsen tillsammans med sin klass kastas hon bakåt i tiden. Plötsligt är det år 1945 och Ylva-Lis skola är ett nu barnhem för flickor där den elaka Fröken Olsson styr med järnhand. Här träffar hon Barbro som genast blir hennes bästa vän. Men något mystiskt händer på barnhemmet. Varför är det ingen annan som ser den okända flickan som ständigt dyker upp? För att kunna komma hem igen måste Ylva-Li lösa ett mysterium.

 

Text av Anne Jönsson, Stadsbiblioteket i Malmö

När Ylva-Li ska kolla på solförmörkelsen tillsammans med sin klass kastas hon bakåt i tiden. Plötsligt är det år 1945 och Ylva-Lis skola är ett nu barnhem för flickor där den elaka Fröken Olsson styr med järnhand. Här träffar hon Barbro som genast blir hennes bästa vän. Men något mystiskt händer på barnhemmet. Varför är det ingen annan som ser den okända flickan som ständigt dyker upp? För att kunna komma hem igen måste Ylva-Li lösa ett mysterium.

 

Text av Anne Jönsson, Stadsbiblioteket i Malmö