Forshaga invaderades av zombies

Tecknad bild på tre läskiga zombies som håller upp armarna och sträcker sig mot kameran.

Är du rädd för zombies? Då ska du vara glad att du inte var i Forshaga i Värmland i helgen. Under lördagen anordnades nämligen ett lopp där barn skulle undvika läskiga zombies.

 

Under lördagen stod ungefär 150 barn redo för att springa ett lopp i Forshaga. Men det var inte vilket lopp som helst – det var ett ovanligt läskigt lopp.

 

Barnens utmaning var att ta sig igenom en 1,5 kilometer lång bana. Bakom sig hade de zombies som försökte komma ifatt dem.

 

Varje löpare fick tre band som de hade med sig under loppet. Banden symboliserade tre liv som zombierna skulle försöka ta ifrån dem.

 

När en löpare kom in i mål fick de visa upp sina återstående liv. Om zombierna hade lyckats ta något av deras liv blev de undersökta så att de inte smittats av något zombie-virus.

 

Zombie-loppet anordnades för barn i åldrarna 7 till 16 år. Maria Edqvist var med och arrangerade loppet och enligt henne var det många vuxna som också var sugna på att vara med.

 

– En del vuxna sprang som stöd för de mindre barnen och andra passade på att springa själva, sa hon till SVT efter att loppet avslutats.

I lördags sprang 150 barn och unga
ett lopp i Forshaga.
Men det var inget vanligt lopp.
Det var ett Zombielopp.

 

Zombieloppet var en och en halv kilometer långt.
Barnen och ungdomarna som sprang loppet
jagades av zombies.

 

De som sprang fick tre band.
Banden symboliserade tre liv.
Barnen skulle klara loppet
med alla tre band kvar.

 

Om en zombie tog ett band
behövde den som sprang kontrolleras
så den inte smittats med zombie-virus.