10-åriga Felicia vann OS-kval i skateboard

En skateboardpark vid havet. En person åker i en bowl och hoppar högt upp i luften med brädan. Runt om står människor och tittar på.

"Bowl" betyder skål på engelska. I grenen bowl åker man i en betongramp som är formad som en stor skål. Notera: Människorna på bilden är inte kopplade till reportaget.

10-åriga Felicia Jacobsson kom etta i det svenska OS-kvalet för skateboardgrenen bowl. Nu siktar hon på OS år 2024.

 

Felicia Jacobsson är 10 år och kommer från Falkenberg. Felicia har tränat skateboard i fyra år, men är redan bättre än många i hennes ålder. I somras blev Felicia etta i det svenska OS-kvalet för grenen bowl, eller betongramp. Hon vann över flera andra äldre skateboardåkare.

 

Felicia började egentligen åka kickbike, men det fanns inte lika många tider att träna på i skateboardhallen så hon började åka skateboard istället.

 

– Jag började tävla och till slut kom jag på en första plats och det var då jag insåg att jag är bra. Det tyckte jag var roligt, så jag fortsatte, säger Felicia till SVT Nyheter.

 

Nu tränar Felicia inför OS år 2024. På baksidan av Felicias hus finns en stor betongramp och massor med skateboardtillbehör som hon kan träna med inför OS.Men fr

Felicia Jacobsson är 10 år.
Hon är väldigt duktig på att åka skateboard.

 

I somras tävlade hon för att få tävla vidare i OS.
Felicia tävlade i grenen bowl.
Det är att åka i en betongramp.

 

Felicia kom etta i tävlingen.
Det var väldigt bra gjort
eftersom många andra var äldre än henne.
Och hon har bara tränat i 4 år.

 

Från början åkte Felicia kickbike.
Men det var svårt att få åka kickbike i träningshallen.
Så då bytte hon till skateboard.
Och hon märkte att hon var väldigt bra på det.