Publik får gå på fotbollsmatch i de lägre serierna

Barn som spelar fotboll

Nu kan publiken få komma och se fotbollsmatcher igen. Foto: Pixabay.

När coronapandemin bröt ut stoppades alla fotbollsmatcher. Sedan blev det tillåtet att spela igen, fast utan publik. Nu säger Svenska fotbollsförbundet (SvFF) att det är okej med en publik på 50 personer – men bara i de lägre serierna.

 

Under sommaren har fotbollsspelarna fått klara sig utan hejarop från publiken. Men nu får de spela för i varje fall en mindre publik. Matchen måste spelas ”på en inhägnad idrottsplats eller annat kontrollerat arenautrymme”, skriver Svenska fotbollsförbundet i ett pressmeddelande.

 

Under måndagen sa Svenska fotbollsförbundet att det nu är okej med en publik på upp till 50 personer.

”SvFF har tagit fram riktlinjer och rekommendationer som alla delar av fotbollsrörelsen bör förhålla sig till. Vi tror att dessa kan vara ett bra stöd som gör det enklare för föreningarna att ta hand om sin verksamhet och fatta beslut i en utmanande tid.”

 

Men elitfotbollen får fortsätta utan publik, det här gäller endast fotbollsmatcher som spelas i de lägre serierna.

 

Fotbollsförbundet skriver att det är viktigt att följa ”rekommendationer kring smittspridning och social distansering”. De säger också att de här kan ändras igen, till exempel om smittspridningen skulle öka på nytt.

 

 

 

 

Av: Gustav Sigala Haggren

 

När coronaviruset kom
avbröts alla fotbolls-ligor i Sverige.
Nu är fotbollen tillbaka
men matcherna måste spelas utan publik.

 

Men nu säger Svenska fotbollsförbundet
att vissa matcher kan få ha lite publik.
Det är matcher som spelas
i de lägre serierna.

 

Alltså får inte Allsvenskan
ha fotbollsmatcher med publik.
Men fotboll på lite lägre nivå
får ha publik på max 50 personer.