MiniBladet samarbetar med InnoCarnivalen

 

På grund av coronaviruset har InnoCarnivalen i Folkets Park den 15-16 april blivit inställd. Men MiniBladet kommer ändå att arbeta med klasser och skriva texter om klassernas arbeten. Därför kan du ändå skicka in texter till oss. 

 

Varmt välkommen till MiniBladets samarbetete med InnoCarnivalen! 

InnoCarnival Skåne, som arrangeras av Malmö Stad och Region Skåne, är ett skolprojekt som handlar om att lära sig att kommunicera och samproducera, att tänka kritiskt och att lösa problem. Tanken är att stimulera elevers kreativa förmåga. 

 

De klasser som deltar kommer att jobba med olika lärprocesser som arrangeras i stimulerande undervisningsmiljöer runt om i Skåne. Det finns tio lärprocesser att välja mellan. För mer information om lärprocesserna se på InnoCarnivalens hemsida: https://innocarnivalskane.se/larprocess/

 

En resa som når sin grand finale i Folkets Park 15-16 april då uppemot 5 000 elever träffas och visar upp sina innovationer. 

 

Vi på MiniBladet kommer att följa tio klasser i Skåne under läsåret 2019/2020 och hjälpa dem att dokumentera den kreativa resan: med reportage, artiklar, bilder, enkäter, loggböcker och även hur man pitchar sin idé. 

 

Skicka in dina elevers dokumentation i text och bild.


Vi kommer att publicera vissa här på MiniBladets sajt. Vissa kommer även att synas i Sydsvenska Dagbladet. 

 

 

 

 

Din kontaktperson på MiniBladet är:

Magnus Erlandsson

magnus@minibaldet.se

Mobil: 0707-445446

 

 

Vi hörs och ses framöver!

Magnus