Sydsvenskan: Barnens bilder på Malmö stadsbiblioteket

Bilder på väggen på Malmö stadsbibliotek

Nu visas de bästa bilderna från fototävlingen Min bild av Malmö på stadsbiblioteket. Utställningen pågår under hela Skåne Innovation Week till och med den 29 maj.

 

Under våren har 32 klasser från 15 olika skolor i Malmö jobbat med MiniBladets fototävling ”Min bild av Malmö”. I tävlingen har elever i årskurs 1-6 fått berätta om sitt Malmö och vad som gör staden speciell och unik ur deras perspektiv med en bild och bildtext. Totalt har närmare 200 bidrag kommit in till tävlingen av vilka ett urval nu visas för allmänheten.

 

– Jag tycker absolut att ni ska passa på att gå dit om ni hinner. Det är fantastiska bilder som ger en intressant bild av hur Malmös unga ser på sin stad, säger Magnus Erlandsson som är journalist på MiniBladet.

 

Tidningar från MiniBladet på Malmö stadsbibliotek

På utställningen finns även tidningar med bilder från fototävlingen och information om MiniBladets reporterskola. Tidningarna är gratis.

 

För den som blir inspirerad kan det vara bra att känna till att tävlingen fortsätter under hela sommaren där unga kan skicka in bilder själva direkt via MiniBladets sajt.

 

– Sommartävlingen pågår fram till den 12 augusti och det finns massor av fina priser i potten, avslöjar Magnus Erlandsson.

 

Text och foto: MiniBladets redaktion