Reporterskola

BLT - Sydöstran: Cykelutflykt till Sölvesborgs Golfklubb

Årskurs tre cyklade från Mjällby skola till Sölvesborgs golfklubb. Där fick alla elever prova på att putta golfbollar, långgolf och spela padel. Det är fin miljö och man kan se vattnet som ligger nära golfbanan.

Eleverna i årskurs tre cyklade till Sölvesborgs GK tisdagen den 30 april. Sölvesborgs GK ligger nära havet och området Ljungaviken. Det är lätt att ta sig dit till fots, med cykel, bil och med mc. Man kan också ta sig dit på Europas längsta gång -och cykelbro, Sölvesborgsbron.

Thea Sager, Sigge Karlsson, Kewin Altonen och Julia Kurzawa puttar på Himalaya-banan. De puttar mot hål 12 och en boll är på väg till hål 13.

På golfklubben träffade eleverna Mikael Thörnberg. Han jobbar på Sölvesborgs golfklubb.

– Man kan inte bara spela golf här, man kan också spela padel och äta på vår fina restaurang, säger han.

Barnen blev indelade i tre grupper. Där fick de prova på att spela padel, putta på en speciell bana som kallas för Himalaya-banan och träna utslag på driving-range. Alla elever fick prova allt och de hade roligt.

– Det är jätteroligt, säger Sam Nilsson.

Alla är välkomna till Sölvesborgs golfklubb för att prova på att spela golf på driving-range och på en niohålsbana. Man kan hyra klubbor och bollar men det är gratis för barn att spela.

Här spelar elever padel vid Himalaya-banan på Sölvesborg golfklubb. Eleverna är på en padelbana som liknar en bur.

Mikael Thörnberg spelar själv golf och han kan slå långt med golfbollarna. Barnen fick se hur långt Mikael kunde slå en golfboll.

Efter golfen och padel gick eleverna i årskurs tre och grillade hamburgare. Sedan lämnade de Sölvesborgs golfklubb och cyklade vidare i skogen till ett ställe där de kunde leka. När barnen lekt i en timma cyklade de till skolan och där sa de adjö efter en härlig dag tillsammans!

Text och foto: Klass 3 Mjällby skola, Sölvesborg