Reporterskola

Sydsvenskan: Intervju inför matchen och familjefesten på söndag!

Therese Sjögran med minireportrarna Filippa och Olivia

Foto: MiniBladets redaktion

Minireportrar Filippa Kovacs Jönsson och Olivia Månsson har intervjuat FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran inför matchen FC Rosengård – Göteborg nu på söndag den 5 maj, då vinnarna i MiniBladets fototävling “Min bild av Malmö” kommer att avslöjas och prisas.

 

Vilken är din roll i FC Rosengård?

Just nu är jag sportchef, jag slutade spela själv för cirka fyra år sedan och då gick jag in i denna rollen.

 

Varför började du spela fotboll och hur har din fotbollskarriär sett ut?

Jag bodde i en ganska liten by som heter Harlösa. Där fanns inte så mycket att göra mer än att spela fotboll så det var ett ganska enkelt val. Så jag gick från Harlösa via Veberöds AIF och Kristianstad och sedan dess har jag varit här i Malmö nästan alla år. Jag har också spelat ett år i USA. Så det har varit en väldigt lång karriär.

 

Hur hamnade du i FC Rosengård?

2001 hette vi Malmö FF och då blev jag värvad hit och sen stannade jag här väldigt länge. Vi hade ett bra lag och det var en bra liga så man kände inte att man behövde spela utomlands.

FC Rosengårds sportchef kickar boll med Minibladets minireportrar.

Foto: MiniBladets redaktion

 

Vad är det som gör FC Rosengård så framgångsrikt?

Vi har satsat på både utländska och egna talanger. Vi har en stor ungdomsverksamhet och vi tycker att vi gör saker på rätt sätt. Vi har den drömmen nu att vi ska försöka göra så att tjejer har samma förutsättningar som killar och att man ska kunna leva på sin idrott. Det gör ju också sitt till att vi har en vinnarkultur men vi har även haft perioder där det varit tuffare.

 

Minibladet har ju en tävling som heter Min bild av Malmö där elever ska uppmärksamma något i Malmö. Vad skulle du ta för bild om du var med i tävlingen?

Då skulle jag faktiskt ta en bild i Västra hamnen vid Bo01 vid boardwalken ut mot havet och alla kaféer. Närheten till havet och kontinenten har gjort att många har stannat i Malmö.

 

Text: Filippa Kovacs Jönsson och Olivia Månsson, klass 5 Mellanhedsskolan, Malmö