Reporterskola

Sydsvenskan: Jobbet i Mazetti

En brun byggna med ett kakaopaget på taket

Kulturehyset Mazetti. Foto av  Jorchr

Inger Lönngren Cranmer arbetar som bild- och formgivare på Mazetti. Hon har jobbat här i 36 år och har alltid gillat att jobba med barn och med sin konstnärliga sida.

 

Jag träffar Inger en tisdag eftermiddag på Mazetti och klockan är 17:02. Inger har precis haft en lektion i Mazettihuset i sal 202 och jag går fram till henne och väntar tills alla har gått så att det blir tyst i salen. Under tiden jag väntar ser jag olika bilder och känner lukten av konst och färg och sen tittar jag mittemot dörren där det finns en glasmonter med saker som folk har pysslat.

 

Inger Lönngren Cranmer säger att det verkligen känns bra att jobba här och att hon är jättenöjd med sitt jobb här i Mazetti. Hon har alltid gillat att jobba med barn och konstnärlighet och att en konstnär inspirerade henne att själv bli en konstnär. Hon vet inte riktigt varför hon gillar det men hon har alltid tyckt om det.

– Det bästa med mitt jobb är att lära andra.

 

Hon säger att hon gillar att lära barn och jobba med konst så det här jobbet är perfekt för henne.

– Jag har jobbat här i ungefär 36 år och jobbade innan i min egen ateljé.

 

Inger tyckte att det börja bli långtråkigt att inte träffa andra människor så hon började istället att jobba i Mazetti.

– Jag skulle kunna tänka mig ett annat yrke men jag håller mig till detta jobbet.

 

Hon säger att hon skulle kunna tänka sig att vara än trädgårdsmästare men just nu är hon nöjd med att jobba på Mazetti.

 

Malmö Kulturskola har massor av roliga kurser för barn och ungdomar mellan 7-19 år och till dem som vill göra något kul efter skolan. Det finns kurser i bild, dans, film, foto, musik, serieteckning och teater. Utöver lektionerna får de möjlighet att framträda inför publik vid konserter, föreställningar och utställningar. De flesta kurser är i Kulturhuset Mazetti.

– Tack för att du ville intervjua mig men nu måste jag fixa lite till nästa lektion för bild och form åt 9-11 åringar, säger Inger och springer iväg.

 

Text: Anastasija Petric 5C Rörsjöskolan Zenith Malmö

Foto av Jorchr

Licens