Reporterskola

Sydsvenskan: Reporterskola på Hela-Malmö i Nydala

Nu har MiniBladet kommit igång med sin redaktion på Hela-Malmö i Nydala där vi kommer att ha reporterskola med unga i området varje torsdag mellan klockan 15-17. Alla elever upp till 12 år som som bor i området är välkomna att vara med.

 

Projektet finansieras av MKB (Malmö Kommunala Bostadsbolag) som kommer att publicera en del av minireportrarnas artiklar i ett eget blad som går ut till de boende. Dessutom kommer ett urval av texterna publiceras på MiniBladets lokala sajt för Skåne och vissa även i Sydsvenskans papperstidning på helgen.

 

I torsdags samlades redaktionen för första gången som hittills består av Nazli, Leyla, Tuana och Elsa. Då övade vi på intervjuteknik och att ställa öppna frågor, alltså som börjar med frågeorden när, vad, var, hur eller varför?

 

 

Hej !

Varför har ni gått med i MiniBladets reporterskola på Hela-Malmö i Nydala?

 

Nazli Syuleyman

– Jag vill vara med i reporterskolan för jag vill lära mig att skriva artiklar och bilder och sånt. Jag tycker det är väldigt intressant och roligt.

 

 

Leyla Kukuljac

– När jag kom hit i dag så såg jag att mina två vänner var med. Och då tänkte jag, varför inte hänga på och testa liksom. Och för att min morfar ska kunna läsa det jag skrivit i tidningen.

 

 

Tuana Aslan

– Jag vill vara med för att bli känd (Hi-hi!) och för att komma med i tidningen, och så ville jag testa nåt nytt och se om det var roligt.

 

 

Elsa Rexhepi

– Jag ville vara med i MiniBladet eftersom jag tycker det är spännande att lära sig hur man skriver artiklar. Jag tror det kommer att bli kul att vara här och lära sig nya saker.

 

Text: Magnus Erlandsson