Sydsvenskan: Reporterskolan i Rosengård träffar pappa Arcombe

Rosengårdsskolan träffar Andreas Arcombe

Minireportrarna på Rosengårdsskolan intervjuar Andreas Arcombe.

Youtube-profilen Andreas Arcombe från Familjen Arcombe besökte Rosengårdsskolan. Minireportrarna hade själv bokat honom för en intervju. Det blev ett långt samtal om sociala medier, om att ha kända barn och om att vara sig själv.

 

Många ungdomar på Rosengårdsskolan väntade på att Andreas Arcombe skulle komma in genom entrén. Många ville ta bilder med den populära pappan från Familjen Arcombe som i dag har över 60 000 följare på Youtube.

 

När alla hade fått ta sina bilder med Andreas Arcombe följde han med minireportrarna in på biblioteket. Det var de som hade bjudit in honom.

 

Minireportern Madina Aselzai hade en önskan om att intervjua familjen Arcombe, en populär familj på Youtube och Tiktok. Hon tog själv kontakt med pappa Andreas Arcombe som sa att han gärna ville komma.

 

Rosengårdsskolan träffar Andreas Arcombe.
Minireportrarna ställer frågor till Andreas Arcombe.

 

Minireportrarna hade många frågor till Andreas. Han berättade bland annat att familjens Youtube-konto började som en idé att spela in en semesterfilm som de kunde dela med familj och vänner.

 

Reportrarna frågade också om Andreas hade några tips för de som vill börja lägga upp sina videor på kanaler som Youtube.
– Om man ska börja på Youtube så ska man tycka om att göra det. Och så tycker jag man ska vara sig själv, sa Andreas Arcombe.

 

Efter intervjun fick minireportrarna Andreas Arcombes autograf och alla såg till att de nu följer varandra på sociala medier.

 

Andreas Arcombe skriver autografer.
Alla minireportrar fick Andreas Arcombes autograf efter intervjun.

 

Reporterskolan på Rosengårdsskolan har under höstterminen lärt sig göra journalistik. De nio minireportrarna har skrivit reportage, enkäter, notiser och insändare. De har också filmat och tagit bilder. Materialet har publicerats på MiniBladet.se och på ett blad som fastighetsbolaget MKB delar ut till sina hyresgäster i Rosengård.

 

Hela intervjun med Andreas Arcombe kommer på MiniBladet.se i februari. Då är han MiniBladets Månadens kändis.