Reporterskola

Sydsvenskan: Stoppa rasister

Målad symbol för att stoppa rasismen.

Bild av: Albina

Min insändare handlar om rasister. Jag stör mig på att de behandlar människor olika. Till exempel att mörka inte får samma jobb eller att kvinnor med sjal inte får vissa jobb. Jag vill att alla ska kunna jobba oavsett om det har sjal eller är mörka, eller tvärtom.

 

Jag stör mig på att rasister inte låter människor som ser olika ut jobba och få sin lön till sin familj så att de klarar sig i livet (framtiden). Jag tycker inte om att det finns rasister i SD då det är ett tecken på att det kommer att hända något farligt under de närmsta fyra åren. Jag gillar inte heller att ledaren i SD vill samarbeta med moderaterna, de vill bara ha mer röster så att de kan vinna och bli större.

 

Min lösning på detta problem är att det ska finnas mera poliser som kollar upp vad rasister gör, om man inte kan så har jag en lösning på detta. Det är att när en människa får syn på en rasist så tycker jag att man ska ringa polisen så fort som möjligt och inte ignorera rasisterna. Jag vill inte att rasister ska finnas för att de behandlar olika människor dåligt. Till exempel beroende på vilken hudfärg man har eller att man inte kan få jobb bara för att man har sjal.

 

Min andra lösning på problemet är att visa respekt mot varandra och inte reta varandra om utseendet eller hur man talar språket, för att kunna respektera varandra måste vi jobba och samarbeta som ett team.

 

Text av: Albina på Värner rydenskolan, Malmö