Min bästa Pokémonjakt

Vi fick Snorlax

Min bästa Pokémonjakt var för några veckor sedan när jag var i Brandholmen och letade med min kompis Svante. Vi gick runt och letade i flera timmar. Vi letade inte efter någon speciell Pokémon, men min favoritpokémon är Snorlax. Jag tycker den är gullig. När vi letade så fick jag till exempel Lickitung, Poliwrath och Pikachu och Svante fick Snorlax! Det var därför det var min bästa Pokémonjakt.

/Fredrik Démery, 10 år

Rosenkällaskolan

Jakt i Astrid Lindgrens Värld

Jag var på pokémonjakt med min kusin när jag var på Astrid Lindgrens Värld. Vi gick runt och letade och då hittade vi ett pokémonstopp. Vi var borta i ungefär femton minuter. Min favorit är snorlax. Vi hittade våra bästa pokémon då.

/Klass 1A Raoul Wallenbergskolan i Skövde

Hittade en drake

Jag, mamma och pappa hade seglat i land och så bodde min halvkusin vid ön bredvid. Så han och hans föräldrar kom och hälsade på oss. Och det var väldigt mycket natur men ändå så fanns det vägar så man kunde gå och jaga Pokémons. Och jag och min halvkusin gick till en lekplats och på vägen dit så spelade vi Pokémon go. Den bästa Pokémon vi fick var en drake.

/Elsa, 9 år

Jigglypuff i Pildammsparken

Det var när vi var ute och gick i den fridfulla Pildammsparken. Solen strålade och man blev alldeles varm av solens värmande strålar. Man hörde ankor kvacka här och där och plötsligt tar min bästa vän Mira upp telefonen och frågar ” Är det inte dags för att spela lite Pokémon Go?”

Ja! Svarade jag ivrigt. Vi gick och gick och efter en stund hittade vi Pokémonen vi hade letat efter i flera dagar, vi hittade Jigglypuff. Jag hade samlat på mig så många Pokébollar att väskan blev överfylld. Vi blev helt uppspelta. Vi kastade och kastade Pokémonbollar och till slut fångade vi den. MEN den bröt sig ut.” ÅH NEJ” utbrast vi. ”Nu blir det bråttom innan Jigglypuff sticker” sa Mira oroligt. Vi kastade och kastade… Till slut hade vi bara 2 pokémonbollar kvar. ”Här! Det är din tur” sa Mira. Jag kastade en boll men den missade… Jag använde vår sista boll.. DEN FÅNGADE POKEMONEN. ” JAA” Utbrast vi samtidigt. Efter 30 minuters Pokémonjakt gick vi hem och på vägen fångade vi Pikachu. Det var min och Miras bästa pokémonjakt för att vi hade letat efter Jigglypuff väldigt länge och äntligen hittade vi den.

/Izabell, 12 år