Vinnare vårterminen 2020

Tack alla duktiga minireportrar!

Under våren har vi haft tävlingar där unga minireportrar runt om i landet kan skicka in sina läsarbilder och reportage. Nu har vi utsett vinnarna till dessa tävlingar. Vinnarna har redan presenterats i pappersbilagan och finns publicerade på webben. Här kan du hitta vinnarna från olika regioner som vi samarbetar med.

 

Blekinge

BLT Sydöstran logga

Läsarbild

Nya liv av Felix Linse 5a, Musikugglan, Karlskrona

Nu när vi alla sitter i en svår situation och många mister sina älskade får vi tänka på alla nya liv som kommer ge oss glädje och kärlek.

 

Juryns motivering:

Priset i kategorin Läsarbild går till klass 5a på Musikugglan. För andra terminen i rad kniper klassen priset för bästa läsarbild. Detta tack vare Felix Linses foto på de nykläckta fågelungarna. Den hoppfulla texten bidrar med ljus till en vår som varit ovanligt tung för oss alla. Tack för bidraget!
Du vinner 1 500 kronor till hela klassen!

Reportage

Skridskoåkning med mellanstadiet av Klass 5, Hällaryds skola, Karlshamn.

Läs reportaget!

 

Juryns motivering:

Priset i kategorin Reportage går till klass 5 på Hällaryds skola i Karlshamn. Flera olika elever får komma till tals i den korta men beskrivande texten. Tillsammans tar eleverna med läsarna till Jössarinken i Mörrum. Tack för bidraget! Ni vinner 1 500 kronor till hela klassen!

 

Piteå

Piteå-tidningens logga

Läsarbild

Många lappar av Verner Elfström och Thorben Junghans, klass 5, Rosviks skola.

Nya regler och restriktioner på Rosviks skola.

 

Juryns motivering: 

Priset i kategorin Läsarbild går till klass 5 på Rosviks skola. Det har varit en annorlunda år på många sätt. Sveriges skolbarn har fått en mängd nya regler att förhålla sig till, något som Verner och Thorben lyckas fånga i sitt foto. Tack för bidraget! Ni vinner 1 500 kronor till hela klassen!

 

Reportage

Efterlyses: Ny skola av Klass 5a. Solanderskolan.

Läs reportaget del 1!

Läs del 2 

Läs del 3

Läs del 4

 

Juryns motivering: 

Priset i kategorin Reportage går till klass 5a på Solanderskolan. I sin välarbetade artikelserie har eleverna gått till botten med sin skolsituation. Med sina texter, där de har intervjuat både lärare och elever, bidrar klassen med ett viktigt bidrag i kampen för en ny skola för mellanstadiets elever i Öjebyn. Tack för texterna! Ni vinner 1 500 kronor till hela klassen!

 

 

Västerbotten

Västerbottens-Kuriren

Läsarbild

Ingen snö av Holly Wimelius och Elsy Johansson och Ebba Bäckström 4b, Storsjöskolan, Holmsund.

Under slutet av januari var det fortfarande ingen snö i Holmsund. Detta trots att det brukar vara mycket snö. Vädret har varierat mycket. Snö har kommit men smält bort. Det blir vatten sen is. Därför blir det mer olyckor och akuten får in fler patienter. 

Vi barn har det också tråkigare och sitter mer med mobilerna istället för att gå ut och hitta på något. Det barnen saknar är till exempel att åka längdskidor, pulka och bygga snögubbar.

 

Juryns motivering: 

Priset i kategorin Läsarbild går till klass 4b på Storsjöskolan. Det var många som längtade efter snön som aldrig tycktes komma. Holly, Elsy och Ebba illustrerade detta på ett kul sätt. Tack för bidraget! Ni vinner 1 500 kronor till hela klassen!

 

Reportage

I skolrestaurangen på Sävar skola av Noah Sylvén Cromsigt och David Hillring och fotograf William Bäck, 5b, Sävar skola, Umeå.

Läs reportaget!

 

Juryns motivering:

Priset i kategorin Reportage går till klass 5b på Sävar skola. Tack vare en kul intervju med frågor som inte alltid är självklara har eleverna skapat en rolig och intressant text. Tack för ert engagemang! Ni vinner 1 500 kronor till hela klassen!

Fler Reporterskolan