Tack för fyra lärorika år

Vår före detta chefredaktör tackar av efter fyra år på MiniBladet. 

 

Andy Folkesson

 

För ganska exakt fyra år sedan började jag på MiniBladet. Inte visste jag då vilken resa det skulle bli. MiniBladet är inte som något annat. Organisationen rör sig både inom tidningsbranschen, skolvärlden och innovationsgemenskapen.

 

Under mina år som språkkonsult och redaktionschef har jag därför inte bara skrivit lättlästa texter och samordnat redaktionsarbetet. Jag har skrivit ansökningar, utvecklat webb, lärt mig massa om statistik, hittat på nya koncept, marknadsfört event och tävlingar, hjälpt till att tillämpa ett multimodalt arbetssätt och inte minst: läst jättemånga fantastiska texter skrivna av våra minireportrar.

 

Barns texter är något helt annat än vuxnas – de tar sig friheter med språket som vi andra som stöpts under 30, 40, 50, 60 år inte längre gör. De hittar på nya sätt att säga saker och de följer inga dispositionsmönster – men lyckas ändå säga precis det de vill säga.

 

Nu är det dags för mig att ge mig vidare på andra uppdrag. Tack till mina fantastiska kollegor som hållit ihop i vårt och torrt och till Maria som oförtrutet – trots motgångar – kämpar vidare med sin vision om att alla barn ska ha rätt att ta del av det som händer i världen.

 

Åren på MiniBladet kommer inte gå obemärkta förbi!

 

Andy ler stort och tittar in i kamerna. Hen har kort hår, glasögon och en piercing i läppen.

 

 

Andy Folkesson, f.d. chefredaktör

Fler Krönikor