Alice och Noah är populärast

En glad bebis.

Varje år kommer det en ny namnlista. Foto: Unsplash/Jason Sung

Nu har listan över årets populäraste namn kommit. Enligt listan fortsätter Alice och Noah att vara de vanligaste namnen på nyfödda barn i Sverige.


Många barn har en farfar som heter Anders. Många barn har också en mamma som heter Emma. Men få barn har en farfar som heter Liam eller en mamma som heter Ulla. Vilka namn som är populära är nämligen något som ändras hela tiden.


Ofta blir gamla namn populära igen efter ett tag. Just nu börjar namn från 1920- och 1930-talen att bli populära igen. På den tiden var namn som Tage och Svea vanliga.


Varje år gör Statistiska centralbyrån en lista över de populäraste namnen på nyfödda barn i Sverige. Statistiska centralbyrån är en myndighet som jobbar med att samla in och undersöka siffror över olika saker.  


Nu har Statistiska centralbyrån undersökt vad barnen som föddes år 2021 fick för namn. De tre mest populära flicknamnen i Sverige blev Alice, Maja och Vera. De tre mest populära pojknamnen blev Noah, William och Liam.


Det är inte första gången som Noah och Alice blir de två mest populära namnen. Namnen var nämligen de mest populära förra året också.

Varje år kommer en lista
över vilka namn som är populära.
Nu har årets lista kommit.

 

De tre populäraste flicknamnen
att döpa sina barn till förra året var:

  • Alice
  • Maja
  • Vera.

De tre populäraste pojknamnen
att döpa sina barn till förra året var:

  • Noah
  • William
  • Liam.

Men så har det inte alltid sett ut.
Vilka namn som är populära
är olika beroende på vilket år det är.