Kanada världsmästare i hockey

Brianne Jenner blev matchens stora hjälte. Här är hon när Kanada mötte USA 2014. Foto: Shutterstock.

Kanada vann över USA i damernas ishockey-VM. Lagen har mött varandra i 20 av 21 finaler.

Kanada och USA är minst sagt vana att möta varandra i hockeyfinalen. Det blev en spännande final även den här gången.

Första perioden flöt förbi utan några mål. I andra perioden fick den kanadensiska spelaren Brianne Jenner in pucken i mål. Bara en och en halv minut senare gjorde hon ett mål till. Då stod det alltså 2–0 till Kanada.

USA kämpade på och i slutet av andra perioden gjorde amerikanska Abby Roque ett mål.

I den tredje och sista perioden pressade USA på och försökte få till en kvittering. Det var nära att det faktiskt blev 2–2. Men Kanadas målvakt Ann-Renee Desbiens lyckades rädda flera farliga skott och matchen slutade 2–1 till Kanada.

– Det är riktigt härligt, vi gjorde inte vår bästa turnering men vi hittade ett sätt att vinna när det verkligen betydde något. Det här är det bästa laget jag spelat i. Oavsett om vi vinner eller förlorar så har vi varandras ryggar, säger matchens hjälte Brianne Jenner efter matchen enligt SVT.