Frankrike och Argentina möts i VM-finalen

Frankrike och Argentina spelar final i herrarnas fotbolls-VM. Foto: Pixabay.

Frankrike vann över Marocko med 2–0 i semifinalen. Nu ska de möta Argentina i finalen på söndag.

Det franska herrlandslaget är just nu regerande världsmästare i fotboll. 2018 vann de finalen mot Kroatien. Fyra år senare är Frankrike i final igen efter att ha besegrat Marocko. 

Inte ens fem minuter hade gått innan det stod 1–0 till Frankrike. Det var den franska vänsterbacken Theo Hernandez som gjorde det första målet.

– Det är verkligen otroligt att få spela två VM-finaler i rad. Det är ett otroligt ögonblick. Vi gjorde ett bra jobb. Det var svårt, men här är vi. Nu ska jag fira med min familj, alla spelare och tränare, säger den franska vänsterbacken Theo Hernandez i tv efter matchen.

Marocko spelade också bra och var nära att göra mål flera gånger. Men i den 78:e minuten fick Frankrike in ett mål till. Det målet gjorde Randal Kolo Muani.

Den franska presidenten Emmanuel Macron såg matchen från läktaren. Efter matchen gick han in till det franska lagets omklädningsrum och gratulerade spelarna.

– Laget gjorde mig väldigt stolt. Det var en extraordinär match. Låt alla njuta av stunden, och på söndag tar vi hem det. Jag kommer vara där på söndag, säger Emmanuel Macron till den franska tidningen L’Équipe.

På söndag spelar Frankrike och Argentina final. På lördag spelar Marocko och Kroatien bronsmatch, då tävlar de om vem som kommer trea i turneringen. 

Marocko har skrivit historia genom att vara det första afrikanska laget som går hela vägen till en VM-semifinal.

Just nu är det fotbolls-VM i Qatar.
Igår var det den andra av två semifinaler.
Då spelade Frankrike mot Marocko.

 

Redan efter fem minuter
gjorde Frankrike 1–0.
Matchen slutade till sist
2–0 till Frankrike.

 

Det betyder att Frankrike ska spela final.
I finalen möter Frankrike Argentina.
Argentina spelade semifinal mot Kroatien i tisdags.
Finalen är på söndag.