Nyhetsvecka 50

Bland veckans nyheter hittar vi schimpanser, kontanter och scenpoesi. Foto: Pixabay.

Veckans nyheter har handlat om schimpanser, fotboll och pengar. Häng med och kolla in vad som hänt i veckan.


Hur mycket kontanter brukar du ha i fickan? Jag har aldrig några kontanter i mina fickor. Men vad gör jag om det inte går att betala med kort för att butiken har tillfälligt strömavbrott? Eller om min surf är slut på mobilen? Ja, då är det ju rätt bra med kontanter. Riksbanken vill nu att det ska bli lättare att betala med kontanter.
Läs mer i vår artikel

Många har blivit ledsna av nyheten att tre schimpanser sköts till döds efter att de rymt från sin inhägnad på en djurpark i Gävle. Nu får djurparken kritik för att de inte kunde fånga in schimpanserna på ett annat sätt. Visste du förresten att schimpansen är människans närmaste släkting?
Läs mer om den tragiska händelsen i vår artikel


Ortens bästa poet är korad. Hon heter Zeinab Dhahad och är 15 år. Zeinab skriver om saker som andra kan känna igen sig i, till exempel skriver hon om fördomar mot människor som bär slöja.
Läs mer i vår artikel


Och på tal om att skriva så vet du väl att du kan skicka in dina dikter och berättelser till oss? Vi på Minibladet älskar att få in texter från er läsare, både journalistiska texter och skönlitterära texter. Läsande och skrivande är ju det bästa som finns, eller hur?
Skicka in ett reportage
Skicka in en läsarbild
Skicka en annan slags artikel
Skicka in en dikt eller berättelse


Ha en fin helg och tredje advent!

Gustav Sigala Haggren

Redaktör