Nyhetsvecka 25

Veckans nyheter har bland annat handlat om vad vi bör äta och hur vi bör vara i naturen. Foto: Pixabay.

Den här veckan har Minibladets journalister skrivit om både bajs och kött. Blev du nyfiken nu? Kolla in veckans nyheter!


Det är ju jättehärligt att vara ute i naturen. Men ibland händer det så klart att vi måste bajsa. Då är det viktigt att vi gör det på rätt sätt. En nationalpark i Norge testar nu att dela ut bajspåsar till besökare.
Läs mer i vår artikel: “Här får människor bajspåsar”Just nu är många artister på turné i Sverige. Förra veckan spelade rockbandet Metallica på Ullevi i Göteborg. Efter spelningen skänkte de nära en miljon kronor till barnfamiljer som behöver pengar. Fint ju!
Läs mer i vår artikel: “Metallica skänker pengar till barnfamiljer”Ett gäng forskare och experter har bestämt nya råd när det gäller vad vi människor borde äta. Bland annat säger de att vi borde äta mindre kött och mer grönsaker. Det är inte bara för att vi mår bättre om vi äter bra mat, utan också för att det är bättre för vår planet. 
Läs mer i vår artikel: “Experter: Ät mindre kött och mer grönt”Hoppas ni har ett jätteskönt sommarlov. Här på Minibladet fortsätter journalister och minireportrar att rapportera om olika nyheter hela sommaren.
 

Dessutom bjuder vi på en del sommarläsning i form av noveller och dikter som unga skribenter har skickat in till oss. Till exempel den här fina dikten som tioåriga Selma har skrivit.
Läs dikten: ”Blå som ett blåbär”


Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör