Veckans boktips: Trollkonstboken – Mira Kvast och Tom Hatt av Jan Sandström

Veckans boktips: Trollkonstboken

Gillar du spänning och magi? Då ska du läsa om Mira som äntligen ska börja på Hokus Trolldomsskola. Hon har längtat hela sitt liv att få lära sig om trollformler och magi. Väl på skolan blir det tyvärr inte som Mira tänkt sig. Först måste de gå igenom alla grunder och regler för trolleri vilket, enligt Mira, känns som slöseri med tid. En dag blir Mira kompis med Tom och tillsammans upptäcker de att skolan gömmer en massa hemligheter. Spökar det på skolan? Varför får de absolut inte säga Hokus Pokus högt? Ett stort äventyr väntar Mira och Tom på Hokus Trolldomsskola. Följ med!

Det här är första delen i serien om Mira Kvast och Tom Hatt.

Boktips av Karin Kronström, Rosengårdsbiblioteket.