Nyhetsvecka 37

Veckans nyheter har bland annat handlat om hjältehundar och hotade vildsvin. Foto: Pixabay.

Svenska hundar letar efter människor i Marocko. Vildsvin blir sjuka av den afrikanska svinpesten. Och så ska plastpåsen bli billigare igen. Kolla in veckans nyheter!Vet du vem Anna Lindh var? Hon var en svensk politiker. Hon var också Sveriges utrikesminister. Men 2003 blev hon mördad. I veckan har det varit en minnesstund för Anna Lindh.
Läs mer i vår artikel: “20 år sedan mordet på Anna Lindh” Den afrikanska svinpesten har kommit till Sverige. Flera vildsvin i Västmanland har dött av sjukdomen. Nu har myndigheter spärrat av delar av skogen för att smittan inte ska spridas.
Läs mer i vår artikel: “Skog avspärrad på grund av svinpest”
Och på tal om djur så har några svenska hjältar åkt till Marocko för att försöka hitta människor efter jordbävningen som skedde där. En av hundarna är Killian som räddade 18 människor efter jordbävningen i Turkiet.
Läs mer i vår artikel: “Svenska hundar hjälper till i Marocko”För tre år sedan blev plastpåsen dyrare. Men den nuvarande regeringen säger att skatten på plastpåsar är onödig. Därför ska den tas bort nästa år.
Läs mer i vår artikel: ”Plastpåsar blir billigare igen”

I helgen har vi ännu mer spännande läsning till er. Vad sägs till exempel om en fördjupningsartikel om Vincent van Gogh? Vet du vem han var?Ni kommer också att kunna läsa om varför det kanske inte är en jättebra idé med köttbullar och makaroner varje dag i skolan. I alla fall om vi frågar Livsmedelsverket.


Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef