Nyhetsvecka 48

Veckans nyheter handlar bland annat om roliga bilder på djur. Och så har vi spännande intervju med Matilda Gross som spelar Saga i SVT:s julkalender. Foto: Tzahi Finkelstein/Comedy Wildlife 2023 och Johan Paulin/SVT.

Pissråttor, troll och en känguru som spelar luftgitarr? Nyfiken? Bra! Kolla in veckans nyheter.


Vad vore livet på jorden utan alla fantastiska djur som bor här? Missa inte vår artikel om kängurun som spelar luftgitarr. Det var den som vann årets fototävling: Comedy Wildlife Photography Awards.
Läs mer i vår artikel: “Rolig känguru är bästa fotot”Vi har också skrivit om vinnaren av ett annat pris: Augustpriset. Årets barn- och ungdomsbok blev boken Vitsippor och pissråttor av Oskar Kroon och Hanna Klinthage.
Läs mer i vår artikel: “Bok om syskonkärlek får pris”Sedan är det ju faktiskt premiär för SVT:s och Sveriges Radios olika julkalendrar i dag. Matilda Gross spelar Saga i SVT:s julkalender: Trolltider – legenden om Bergatrollet. Hon är också Minibladets Månadens kändis i december. Klicka på ”Kändis”-knappen och läs första delen av intervjun.Och på tal om julkalendrar så har vi på Minibladet varje år vår egen julkalender. Och du kan vara med! Skriv ditt budskap på en löpsedel och skicka den till oss.
Läs mer om Minibladets julkalender här


Ha en jättefin helg. Nu har julen börjat på riktigt!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef