Reporterskola

Måns: ”Den bästa känslan jag känt”

Minibladet träffade Måns Zelmerlöw på Malmö Live i Malmö. Foto: Gustav Sigala Haggren.

Minibladet åkte till Malmö Live för att intervjua Måns Zelmerlöw. Vi träffade honom i den stora konsertsalen. Han skulle uppträda med showen ”Alla älskar Eurovision”. 


Hur var det att vinna Eurovision år 2015?

– Det var väldigt väldigt kul. Jag har liksom alltid följt Melodifestivalen och Eurovision ända sen jag var barn. Jag satt alltid och kollade på programmet tillsammans med min familj. Det var min stora dröm att en dag få stå där och representera Sverige. När jag fick reda på att jag hade vunnit fick jag gå en sådan där winner’s walk, och konfettin föll ner. Då tänkte jag att alla mina kompisar kommer att vara stolta. Det är den bästa känslan jag har känt.

Vad betyder Eurovision för dig?

– Eurovision betyder väldigt mycket för mig. Jag tycker att Eurovision är något som alla kan samlas kring. Att man har någonting att prata om, alla tycker olika, samtidigt som det förenar hela Europa. Det är väldigt fint.

Vilken av dina låtar är din favorit?

– Jag släppte faktiskt en ny ep förra året. På den finns en låt som heter Side effects. Den är min absoluta favorit.

Vilken var din första förlust i karriären?

–  2007 gjorde jag Cara mia och kom trea i Melodifestivalen. Jag fick spela på alla stora festivaler. 2009 skulle jag komma tillbaka och då tänkte jag att jag skulle vinna och gå vidare till Eurovision. Men då gick det sämre. Jag kom fyra och fick ingen hit. Det var tungt.

Hur gick det till när du började med musik?

– Mamma och pappa ville att jag skulle spela ett instrument. Så jag fick börja ta pianolektioner, men jag tyckte att det var så tråkigt. Efter att en kompis började ta gitarrlektioner började jag också spela gitarr. Sedan tvingade min mamma mig att ta fram gitarren och sjunga varje gång vi hade gäster hemma. Sedan insåg jag att musiken var min grej. Jag gick musikgymnasium och sedan var jag med i Idol.

Varför kallas du Mums-Mums?

– År 2007 när jag var med i Melodifestivalen så var Kristian Luuk programledare. Då bjöd han mig på Mums-Mums i tv. Efter det så blev det så. Sedan dess har jag kallats Mums-Mums.

Text av Mozayan
Intervju av redaktionen på Tegelhuset, Rosengård i Malmö


BONUSMATERIAL
Läs en äldre intervju med Måns Zelmerlöv från 2015, året då han vann Eurovision med låten Heroes.