Sydsvenskan: Charlie recenserar Kärlekspizzan

Johan Rundberg och bokomslaget.

Johan Rundberg har skrivit boken Kärlekspizzan. Foto: Ylva Sundgren/NOK

Charlie har läst boken Kärlekspizzan av Johan Rundberg. Han tycker att boken både var spännande och rolig.

 

Boken jag har läst heter Kärlekspizzan. Författaren till boken heter Johan Rundberg och boken gavs ut 2013. Jag har läst boken på kvällarna oftast. Jag har läst tyst för mig själv, någon gång har jag läst för mina föräldrar. Jag tror att min lärare valde boken för att den är bra och spännande.

 

Boken handlar om huvudpersonen Movits. Movits gillar schack och rymden. Han blir kär i en tjej som heter Beata. Beata är grym på att skejta och då bestämmer Movits sig för att börja skejta för att få uppmärksamhet.

 

När Movits och hans bästa kompis Ruben hänger med ett par killar och skejtar vid ett parkeringshus kommer Beata dit. När Beata är där och kollar gör Movits ett riktigt coolt trick som imponerar på Beata.

 

Movits var egentligen inte så bra på att skejta och säger att det var tur. Ingen tror på honom. Tricket läggs ut på Youtube och klippet får väldigt många visningar. Då blir Movits känd. Movits får då en inbjudan till ett tv-program som heter bäst i klassen där han ska visa sina skills.

 

Boken utspelar sig på Midsommarkransen i Stockholm  i nutid.

 

Jag ger boken 7/10. Boken är spännande och rolig. Det är mycket som händer och det som händer i slutet trodde man verkligen inte! Boken passar både killar och tjejer. Den passar nog bäst personer från 9-13 år men funkar både för yngre och äldre. Om du gillar skejtboard passar boken dig väldigt bra för boken handlar mycket om just det.

 

Text: Charlie Jeppsson, 4A, Gullåkraskolan, Staffanstorp