Reporterskola

Sydsvenskan: De vinner mästerskapen enligt Lindängeskolan

Qatars och Nigerias flaggor. Bild: Pixabay/montage

I helgen är det final i Asiatiska och Afrikanska mästerskapen. Vi har frågat elever och personal på Lindängeskolan vem de tror ska vinna.

 

Den här veckan tar Afrikanska och Asiatiska mästerskapen slut. Asiatiska mästerskapen är tävling där asiatiska herrlandslag spelar fotboll mot varandra. Afrikanska mästerskapen är samma sak fast med afrikanska fotbollslag.

 

För att få veta hur folk tror att det går i mästerskapen har vi frågat elever och lärare på Lindängeskolan i Malmö vilka länder de tror kommer att vinna.

 

Första gången vi frågade var det många lag kvar i mästerskapen. Den gången trodde flest att Marocko skulle vinna Afrikanska mästerskapen och att Iran eller Japan skulle vinna Asiatiska mästerskapen.

 

 

 

Den andra gången vi frågade fanns det bara fyra lag kvar i varje mästerskap. I asiatiska mästerskapen var det: Qatar, Sydkorea, Iran och Jordanien. I Afrikanska mästerskapen var det: Nigeria, Elfenbenskusten, Sydafrika och Kongo.

 

Då trodde flest på Lindängeskolan att Nigeria kommer att kommer att vinna Afrikanska mästerskapen och att Qatar kommer att vinna Asiatiska mästerskapen.

 

 

Text av Minibladets redaktion på Lindängeskolan i Malmö