Reporterskola

Sydsvenskan: Glass i stora lass

Bild med flera glassbilder

Redaktionerna testade flera olika glassar.

Sol, bad och glass. Sommarlovet är här. Precis innan sommarlovet började gav sig Minibladets redaktioner på Rosengårdsskolan och Lindängeskolan ut för att testa olika glasser. Läs för att se vad redaktionerna tyckte om glassarna.

 

REDAKTIONEN PÅ ROSENGÅRDSSKOLAN:

 

En bild på en Daimstrut.

DAIMSTRUT

Anisa och Sanna: Daimstruten är en glasstrut som består av vaniljglass med daimkulor i. Det är gott med daim, men vi tycker inte att det är tillräckligt mycket daimkulor. Det är mest vaniljglass. Vi hade velat ha dubbelt så många daimkulor. En sak som är bra med glassen är det finns god choklad längst ner i struten.

Anisas betyg: 4,5 av 5

Sannas betyg: 5 av 5

 

En bild på en Calippo cola-glass.

CALIPPO COLA

Yassmin: Det är bra smak. Det ska smaka cola och det gör det. Den är billig och ganska stor och räcker länge. Men den är inte så användarvänlig. Det är svårt att få upp glassen.

Betyg: 4,5 av 5

 

En Tiptop-glass som någon har börjat äta på.

TIPTOP

Ayham: Tiptop är stor och jättegod. Det finns choklad i glassen och den smakar lite som Nutella. Längst ner i struten finns det också choklad som är väldigt god. Det dåliga med glassen är att den är väldigt mättande så att jag fick ont i magen.

Betyg: 4 av 5 

 

 

REDAKTIONEN PÅ LINDÄNGESKOLAN:

 

En Magnum Double Gold Caramel Billionaire-glass.

MAGNUM DOUBLE GOLD CARAMEL BILLIONAIRE

Mehriya: Chokladen på utsidan passar bra med vaniljglassen. Men den är för mättande. Man ska inte bli mätt av att äta en glass. Det är också för mycket karamellsås. Jag tycker att den hade varit godare utan karamell.

Betyg: 3 av 5

 

En Daimstrut.

DAIMSTRUT

Turaan: Det är gott med choklad längst ner i struten. Chokladen är god och smälter i munnen. Men jag tycker inte att vaniljglassen smakar tillräckligt mycket.

Betyg: 4 av 5

 

En tiptop-glass

TIPTOP

Sharifullah: Jag tycker att den är god, särskilt chokladen längst ner i struten. Men chokladen hade gärna fått vara högre upp så att den inte smälter. Smält choklad är inte lika gott.

Betyg: 5 av 5

 

Eliaz: Den är för liten och har för lite choklad inuti. Jag tycker att chokladen är god. Men glassen känns inte så somrig.

Betyg: 5 av 5

 

Ibrahim: Den är mycket god, men lite för liten. Jag hade också velat ha Tiptop i flera olika smaker.

Betyg: 5 av 5