Reporterskola

Sydsvenskan: Innanför stadshusets väggar

Minireportrar på besök i Malmös stadshus. Foto: Redaktionen på Möllevångsskolan.

Minireportrarna på Möllevångsskolan besökte stadshuset i Malmö. Där intervjuade de kommunalråd Andreas Schönström från Socialdemokraterna. De fick också testa på att planera en gata.

Inne på stadshuset träffar vi kommunalrådet Andreas Schönström. Med Andreas får vi åka till våning sju i en av de fräscha hissarna.

Sedan sätter vi oss ner i sessionssalen där kommunstyrelsen brukar ha sina möten. Andreas visar oss olika förslag på hur kommunen vill förändra Möllevångsskolans skolgård. Vi är överens med honom om vilket alternativ som är bäst.

Vi frågar Andreas varför han är socialdemokrat.
– Jag växte upp själv med min mamma utan pappa. Vi hade inte särskilt mycket pengar, men vi fick hjälp av kommunen. Vi fick en bostad och jag kunde gå i skolan. Nu när jag är äldre vill jag ge tillbaka av det som kommunen gav mig. Jag tycker att de som har mer ska ge till de som har mindre, säger Andreas.

Sedan åker vi ner till en annan våning där vi får träffa Malmös stadsplanerare. Pella visar oss en 3D-modell av hur Södra Förstadsgatan ska förändras. Vi får själva testa på att placera ut saker som träd och parkeringar längs gatan.

Text och foto: Redaktionen på Möllevångsskolan