Reporterskola

PT: Lindbäcksstadion behöver förbättras!

En snowboardåkare som åker nerför en snötäckt backe.

Foto: Pixabay

 

I år har det varit mycket strul med Lindbäcksstadion. Barnliften är borta och det är ofta dåligt med personal på plats. Backen måste förbättras!

 

För det första har barnbacken försvunnit och det gör att det är svårt för barn att lära sig åka utför på skidor eller bräda. Man måste i sådana fall åka i de stora backarna och den stora liften. Min lillebror som är i femårsåldern vill inte längre åka eftersom det inte finns någon barnbacke. Båda mina föräldrar åker snowboard vilket leder till att det blir svårt för dem att hjälpa honom i liften. Det hade fungerat bra med en knapplift i en mindre backe.

 

För det andra är det snålt med belysning. På en del ställen är det jättemörkt så man kan inte se om det kommer något gupp. I skogen finns det inga lampor alls. Där är det många gupp så det kan bli farligt om man inte ser. På vardagarna öppnar backen först klockan 5, det är mörkt redan då, därför behövs mer belysning.

 

För det tredje finns det nästan ingen personal närvarande. I år har vi aldrig varit med om att någon i personalen kollar om man har betalat. Det är lätt att strunta i att betala, vilket känns orättvist för oss som gör det.

 

Om man sammanfattar allt tycker vi att de ska fixa en barnbacke/barnlift, mer belysning och mer personal som håller koll på åkarna. Vi vill att alla ska trivas på Lindbäcks och få möjlighet att träna utförsåkning säkert.

 

Text: Hedda Lundberg och Lo Stenvall, Pitholmsskolan 6c, Piteå