Reporterskola

BLT - Sydöstran: Lukas föredrar fjällen framför solstolen

Vy över fjällen och Lukas familj som vandrar

Lukas Jakobsson och hans familj är ute och vandrar med hundarna. 

 

Lukas Jakobsson väljer bort solstolen. I somras åkte han istället med familjen till fjällen. Där fick Lukas testa på att fiska, tända brasa och laga mat i påse.

 

Lukas Jakobsson är 15 år gammal och han gillar att fjällvandra. Han har två hundar som gör att det blir ännu roligare att vara ute. 

 

När Lukas och hans familj skulle äta ute i fjällen hade de ett paket/en påse med färdigtorkad mat med sig. De hällde varmvatten i påsen och rörde runt med en sked. 

 

När han var ute och fjällvandrade så fiskade de mycket, tältade och gick mycket. När han var ute i somras såg han snö i fjällen.

 

När de hade sovit i tältet så tände de en brasa och åt frukost. När de var klara och hade ätit upp sin frukost packade de ihop grejerna och gick vidare. När de hade gått en lång bit så slog de upp tältet igen och tände en brasa och bara chillade och pratade med varandra.

 

När Lukas och hans familj var ute och fjällvandrade så tycker de att det var roligt, det hände mycket och de var nära att ramla ner i vattnet flera gånger. De tyckte att vattnet var rätt kallt.

 

Text: Nathalie Jonsson och Melisa Hasanovic, klass 5, Korpadalsskolan, Karlshamn
Foto: Lukas Jakobsson