Sydsvenskan: Minibladet på glittrande fest på Mobilia

Minibladet fortsätter fototävlingen Min bild av Malmö. Reporter på plats kom med enkla fototips och en uppmaning att våga experimentera.

Lördagen den 11 maj förvandlades Mobilias utomhustorg till en glittrande fest i Eurovisions tecken. Besökarna sken i kapp med solen och fick såklart träffa Minibladet som var på plats med både tipsrunda och fotoskola.

Barnkören Virvlarna satte tonen med sin tolkning av Eurovisionlåtar. Hos Fannys äventyr fick den som ville glitter i både håret och ansiktet och Nordisk bio bjöd på popcorn och kramar av isbjörnen Norris. Hos butiken Normal gick det att prova turen på ett lyckohjul och alla gick därifrån med vinst. Trubadurerna Pontus Stenkvist och Maria Stille fick igång allsången med sånger för den yngre publiken.

Minibladets reporter berättade om fototävlingen Min bild av Malmö som pågår under hela sommarlovet och gav enkla fototips. Kort sagt – våga experimentera!

Tipsrundan med Eurovision-tema var så uppskattad att svarslapparna nästan tog slut. Nästan 100 personer lämnade in sina svar. Utslagsfrågan handlade om vad barnen tycker kan göra Malmö bättre och det kom massor av kloka tankar.

Utomhustorget på Mobilia var en glittrande fest den 11 maj.
Barnkören Virvlarna underhöll med kända Eurovisionlåtar.
Minibladets populära tipsrunda avslutades med en utslagsfråga: Hur kan Malmö bli bättre för barn?