Sydsvenskan: Minibladet startar ny redaktion på Möllevången

Kommunalråd Andreas Schönström besöker redaktionen

Minibladets nya redaktion på Möllevången får besök av kommunalråd Andreas Schönström från Socialdemokraterna. Foto: Gustav Sigala Haggren.

Minibladet och BID Malmö har inlett ett nytt samarbete och startat upp en lokalredaktion på Friisgatan. I veckan hade Minibladets nya minireportrar invigning och kommunalråd Andreas Schönström (S) var specialinbjuden gäst.


Minibladets nya minireportrar består av elva elever som går i tvåan upp till femman. Under hösten träffas de en gång i veckan och gör nyheter till sin egen tidning. Under ledning av Minibladets journalist lär sig barnen allt ifrån hur de ställer bra frågor, hur de kollar källor till hur de tar en riktigt vass porträttbild. 

 

Kommunalråd Andreas Schönström från Socialdemokraterna var gäst under invigningen och pratade en stund med redaktionen. Han berättade bland annat att han själv varit med och skapat en tidning när han var barn.

 

Han berättade också att han i dag jobbar med att bestämma hur Malmö ska se ut. Till exempel har han varit med och bestämt att Friisgatan utanför BID Malmös lokaler nu är en sommargata för gångtrafikanter och cyklister.

– Om vi bygger och planerar en stad på ett sätt som passar barn, så får vi en stad som är bättre för vuxna också. Har vi en gata här utanför som barn kan gå på eftersom där inte är några bilar, då blir det bättre för alla, säger Andreas Schönström.

 

Idéerna till området har tagits fram tillsammans med barn och unga. Det har till exempel blivit konst på papperstunnor, på plattor i trottoaren och på Möllevångsskolans husfasad. 

– I stället för att ha en gata där ingen vill vara ska vi göra en gata där alla vill vara, säger Andreas Schönström.

 

Minireportrarna fick också chans att ställa frågor till Andreas Schönström (S).

 

Redaktionen nyheter kommer att publiceras på minibladet.se, i Sydsvenskans pappersbilaga samt delas ut i barnens närområde.

Läs mer om projektet på BID Malmös hemsida.

 

 

Text och foto: Gustav Sigala Haggren