Reporterskola

Sydsvenskan: Minireportrar testar årets glassnyheter

Redaktionen på Möllevångsskolan avslutade ett intensivt år med att testa glassnyheter. Foto: Skärmdumpar.

Minibladets reportrar i Malmö har testat några av årets glassnyheter. Testpanelen består av redaktionerna i stadsdelarna Rosengård, Lindängen, Nydala och Möllevången. Så här tyckte glasstestarna!

Rosengård

 

 

 

 

 

 

Selma – Twister cosmixx
Det ska vara blåbär, vinbär och jordgubb. Den är lite annorlunda, men ändå känner jag igen smaken. Den var väldigt fin, men inte så god.
Betyg: 4/10

 

 

 

 

 

 

 

Jasmin – Magnum wonder
Den har karamellsmak och det gillar jag.
Betyg: 8/10

 

 

 

 

 

 

 

 

Mohaimen – Magnum chill
Jag tycker om att det är blåbär och choklad. Den är riktigt god.
Betyg: 9/10

 

 

Lindängen 

Ali – Magnum Euphoria Pink Lemonade

Euphoria Pink Lemonade är en ny Magnum-glass. På utsidan är det vit choklad och små krispiga hallonbitar som nästan påminner om godiset pop rocks. Inuti finns det gräddglass och en syrlig, rosa kärna som smakar bär. Den har en bra balans mellan syrligt och gräddigt.
Betyg: 8/10

 

Magnum Euphoria Pink Lemonade. Foto: Minibladet

 

Reportrarna på redaktionen på Lindängeskolan har även testat två glassar som inte är nya för i år: klassikern Tiptop och förra årets glassnyhet Daim mint.

Reporter på Lindängeskolan – Tiptop
Tiptop är en strutglass som har choklad längst ut. Innanför är det vaniljglass och allra längst in är det choklad igen. Jag tycker inte om vanilj, men det fanns mycket choklad så Tiptop var god ändå.
Betyg: 9/10

Tiptop. Foto: Minibladet

 

 

Reporter på Lindängeskolan – Daim mint 
Daim mint är en Daimstrut som smakar mint. Utanpå är det choklad och innanför är det mintglass. Den smakar gott.
Betyg: 10/10

Daim mint. Foto: Minibladet

 

Möllevången

Hockeypulver

Hjalmar
Det är lakritsglass med hockeypulver utanpå. Inuti är det typ lakritsglass men dne kunde smakat mer lakrits. Jag tycker ändå att den smakar jättegott. Jag skulle rekommendera den till alla som gillar lakrits.
Betyg: 9/10

 

 

Magnum Euphoria Pink Lemonade

Maya
Det är en glass med citron och jordgubb. Den är söt och jag tycker att den är jättegod.
Betyg: 9/10

Latifa
Den smakar citron, vanilj och hallon och jag tycker att den är jättegod. Den får inte fullt betyg eftersom den smakar lite yoghurt.
Betyg: 8/10

Alexander
Det är en Magnum-glass med smak av jordgubb, vanilj och vit choklad. Den var jättegod eftersom den har vit choklad utanpå. Jag skulle vilja ge den 11 av 10 om jag hade kunnat.
Betyg: 10/10

 

 

Magnum Chill

Myra
Det är mörk choklad utanpå och vaniljglass inuti. Det är också blåbär i mitten. Den var jättegod.
Betyg: 10/10

Lo
Den har blåbär inuti och någon slags glass runt om den. Inuti var den rätt så god men inte den vita glassen runtomkring. Den smakar inte så mycket. Jag rekommenderar den inte.
Betyg: 1/10

 

 


Magnum wonder

Lilly–Ann
Den smakar lite karamell utanpå. Inuti är det vaniljglass och det i mitten smakar typ kaffe. Glassen var god men kaffesmaken förstörde.
Betyg 8/10

Greta
Den smakar vanilj och så är det typ någon karamellgrej utanpå. Den var inte så god.
Betyg: 4/10

 

 

Nydalaskolan

Nydalabladets redaktion testar årets glassnyheter. Det blev allt från toppbetyg till tummen ner. Foto: Minibladet

Stephanie och Meryem – Farbror Arnes Marshmallow
Glassen luktar som kladdkaka. Det är mjölkchoklad runt om och inne finns det glass med marshmallowsmak. Utanpå finns det också kaksmulor. Man blir sugen av att titta på den. Om man gillar marshmallowsmak på glass så kommer man gilla den här rosa glassen. Vi tyckte den var jättegod.
Betyg: 9/10

Martin – Magnum Double

Den luktar mycket choklad och är lockande att titta på. Den smakar popcorn och karamell. Den har mycket smak och jag gillar den för att den har karamell. Jag kommer att äta den igen. Den passar bra när man typ är ute med vänner.
Betyg: 10/10

Daniella – Magnum Chill

Det luktar som choklad när man öppnar den. Först smakade den bara som mörk choklad men inne i glassen fanns det vanilj och blåbär. Jag tyckte inte om den när jag tittade på den för jag gillar inte mörk choklad. Det hade varit bättre om det var vit choklad. Det jag älskar mest med glassen är blåbärssmaken. Jag rekommenderar den om man tycker om mörk choklad.
Betyg: 7/10

Niko – Magnum Euphoria Pink Lemonade

När jag öppnar paketet ser jag en vit glass med rosa prickar och den luktar gott med vanilj. Man blir sugen när man kollar på den. Glassen poppar i munnen när man äter den. Jag tycker att den smakar surt av citronen men man blir ändå sugen på att äta den. Hallonsmaken är min favorit.
Betyg: 8/10

Sabina – Twister Cosmixx

När jag öppnade glassen såg den god ut. Den luktade inte så mycket. Den skulle smaka hallon, blåbär, äpple och svarta vinbär och jag försökte prova en smak i taget. Den lila smaken tyckte jag var äcklig. Den blå och rosa var god.
Betyg: 4/10