Reporterskola

Sydsvenskan: Reportrar testar konstig mat

På Disgusting Food Museum går det att smaka på syrsor och riktigt stark chili. Foto: Aisha.

Minibladets redaktion på Nydalaskolan har kollat in Disgusting Food Museum i centrala Malmö.

På museet fanns det olika typer av äcklig mat. Efter en stund fick vi också smaka på olika saker, till exempel insekter och chili.

Den som vill kan smaka på syrsa, buffelmask, silkesmask, Kalles kaviar, durianfrukt, ägg från Kina, Vegemite, ostar, saltlakrits, palmvivel, surströmming och andra saker.

Det fanns sex olika chilismaker. En var inte så stark men den andra blev starkare och starkare. Två i redaktionen vågade smaka chilin. En reporter vågade också smaka på en syrsa. Flera av oss smakade på gammal ost och den konstiga frukten som heter durian.  En av reportrarna tyckte att den smakade lök blandat med mango.

 

På Disgusting Food Museum finns många olika sorters mat. Foto: Aisha.

 

Han som startade museet heter Andreas Ahrens. Han är 43 år gammal och startade museet med en kille som heter Samuel för fyra och ett halvt år sedan.


Varför startade ni ett museum med äcklig mat?

– För det första ville vi visa att man lär sig tycka om olika saker beroende på vilken kultur man växer upp i. Den andra orsaken är att vi behöver gå till proteinkällor som är bättre för miljön, som insekter till exempel, säger Andreas.

 

Text av Mohadesa, Mahnoor och Aisha