Reporterskola

Sydsvenskan: Vi ska bli fotbollsmästare

FC Möjligheten tränar

FC Möjligheten i Rosengård tränar. Foto: Melita.

Många på Rosengårdsskolan i Malmö gillar att spela fotboll. De spelar i en klubb som heter FC Möjligheten. Här berättar de om vad de gillar med fotboll.

 

Stephanie Osakpanwan
Stephanie Osakpanwan.

Stephanie: Jag gillar att spela fotboll för att det är kul. Mest gillar jag träningarna för att man kan lära sig andra saker inom fotbollen till exempel att dribbla. Jag gillar att spela back. På fotbollsträningar kan man också hänga med vänner.

Ibland brukar jag spela när jag är hemma, då brukar jag sparka bollen mot vägen. Min favoritspelare är Ronaldo för att jag tycker att han är grym.

 

Shabnam Omar
Shabnam Omar

Shabnam: Det jag gillar med fotboll är att det är kul. Man får också springa mycket, det är bra för hälsan. Jag brukar spela back. Jag vill inte börja med något annat intresse därför att jag gillar fotboll mer än andra intressen. Min favoritspelare är Mohammed Salah.

 

 

Aya Ahmad
Aya Ahmad

Aya: Jag gillar att spela fotboll för att det är kul och man tränar samtidigt som man spelar. Man kan hänga med vänner när man ska gå till fotbollen. Mitt enda intresse är fotboll. Min favoritspelare i fotboll är Messi Jag spelar oftast som anfallare.

 

 

 

Ranna Amini
Ranna Amini

Ranna: Jag gillar fotboll för det är bra för dina muskler, men också för hjärtat och hela kroppen. Fotboll är bra när du vill hitta på något med dina vänner utomhus.

 

 

 

 

FC Möjligheten tränar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Redaktionen på Rosengårdsskolan i Malmö.
Foto: Melita.