Mest lästa artiklar 2023 tack alla läsare!

Bilder från några av våra mest lästa artiklar 2023. Foto: Kajsa Göransson/Norstedts (IJustWantToBeCool) och Alma Bengtsson/SVT (Loreen). Övriga: Unsplash och Pixabay.

Vi på Minibladet har undersökt vilka artiklar som varit extra populära under året. Kanske känner du igen några av nyheterna?

År 2023 går mot sitt slut. Julklapparna är öppnade och nu väntar 2024. År 2024 är faktiskt drakens år enligt den kinesiska kalendern, men det året börjar först den 10 februari. 

Här i Sverige startar vi året redan den 1 januari. Vad hoppas du på inför det nya året?

På Minibladet har vi som vanligt haft ett jätteroligt och spännande år tillsammans med er. Vi är glada att så många av er läser våra nyheter, både på minibladet.se och i dagstidningarna som vi samarbetar med.


Våra mest lästa nyheter

Det finns några nyheter som har lockat extra många läsare. Nyheten som var populärast var den om vilka artister som skulle mötas i finalen i Melodifestivalen. Vi vet ju nu hur det gick. Loreen tog sig till Eurovision Song Contest och vann även den. Vem tror du går vidare till Eurovision Song Contest i år?

Många läste också nyheten om den allra första svenska sjöhästen som hittats. Det var sexårige Hubert som gjorde den fantastiska upptäckten.

Kanske minns ni också nyheten om skolor i Bollnäs där eleverna fick köttbullar och makaroner varje dag? Det märktes att den nyheten intresserade många av er. 

Ni var dessutom intresserade av nyheter som handlade om svenska hundar som hjälper till att hitta människor efter jordbävningar. Och så har ni läst om dinosaurie-fynd och badhus som stängde på grund av en sjukdom som kallas badhusfötter.


Populära kändisar

På Minibladet har vi också en kändis varje månad. Det finns några kändisar som ni verkar ha tyckt varit extra spännande. Vår redaktion med unga reportrar på Möllevångsskolan och Lindängeskolan i Malmö intervjuade humorgruppen I just want to be cool när de släppte sin nya bok i våras. Den artikelserien läste väldigt många av er. 


Även intervjun med artisterna Marcus & Martinus och agility-tränaren Eva Marie Wergård lockade många läsare.Populära fördjupningar

Varje vecka publicerar vi också en fördjupningsartikel där vi djupdyker ner i ett spännande ämne. Flest av er ville läsa om björnar, men också om hundjobb och om sockerEra mest lästa nyheter

Och som ni säkert vet är det ju inte bara vi vuxna journalister som skriver nyheter i Minibladet. Vi får mycket hjälp av våra unga reportrar över hela landet som skickar in texter till oss. Några artiklar som blivit extra lästa är en insändare om att förbjuda djur på cirkus och recensioner på spelen Fortnite och Stumble guys.

Ta hand om er nu och var snälla mot varandra.

Stort tack för att ni läser. Vi ses år 2024!

Gustav Sigala Haggren

Redaktionschef

Vi på Minibladet har undersökt
vilka artiklar ni har läst mest i år.
Den mest populära nyheten
handlade om vilka som mötes i finalen
av Melodifestivalen. 

 

Nu vet vi ju hur det gick.
Loreen vann Melodifestivalen
och sen vann hon också Eurovision. 

 

Loreen är naturligtvis en stor kändis.
Och vi på Minibladet har intervjuat
många kändisar i år.
De mest populära kändisarna i år
var humorgruppen I just want to be cool.

 

Det var minireportrar i Malmö
som intervjuade I just want to be cool.

 

Vi på Minibladet önskar alla läsare
ett gott nytt år!