Nu spelas nya “Vi på Saltkråkan” in

Bild från den nya tv-serien. Foto: Petrus SjövikSF Studios

Den här månaden börjar en ny version av Astrid Lindgrens Vi på Saltkråkan att spelas in i Stockholms skärgård. Det ska bli en tv-serie som har premiär på SVT nästa år. 

Vi på Saltkråkan handlar om en flicka som heter Maria, men kallas för Tjorven. Tjorven bor på ön Saltkråkan tillsammans med sina föräldrar och hunden Båtsman.

På sommaren hyr familjen Melkersson från Stockholm ett hus på ön. På så sätt blir Tjorven kompis med den jämnårige pojken Pelle och hans äldre syskon. Barnen hittar sedan på olika äventyr på ön under sommaren.  

Vi på Saltkråkan är skriven av barnboksförfattaren Astrid Lindgren. Men från början var Vi på Saltkråkan faktiskt ingen bok. Det var en tv-serie som sedan också blev böcker och filmer. 

Tv-serien kom på 1960-talet och blev väldigt populär. Nu håller en ny version av Vi på Saltkråkan på att spelas in. Inspelningarna börjar nu i juni. Tv-serien kommer sedan att ha premiär på SVT nästa år. 

Eva Beckman jobbar med att bestämma vilka program som ska visas på SVT. Hon säger att hon är glad över att en ny version av Vi på Saltkråkan ska spelas in. 

– Saltkråkan har ju en alldeles särskild plats i mångas hjärtan, den har blivit själva sinnebilden för den svenska sommaren. Jag är övertygad om att den nyinspelade Saltkråkan kommer att hitta nya generationer av barn som kommer att älska humorn och värmen i den här berättelsen, säger hon i ett pressmeddelande från SVT. 

Tryck på play för att se introt till den gamla serien:

Vi på Saltkråkan är en tv-serie från 1960-talet.
Det är Astrid Lindgren som har skrivit den.
Men nu håller SVT på att spela in
en ny version av serien Vi på Saltkråkan.
Den nya serien kommer att sändas nästa år.

 

Den nya serien kommer precis som den förra
att handla om en flicka som heter Maria.
Maria kallas för Tjorven
och har en hund som heter Båtsman.

 

Tjorven bor på ön Saltkråkan.
På sommaren kommer familjen Melkersson
till Saltkråkan på semester.
Då blir Tjorven kompis med Pelle Melkersson.
Tillsammans hittar de på många äventyr på ön.

 

Tryck på play för att se introt till den gamla serien: