Reporterskola

Sydsvenskan: Elever på Nyvångskolan gillar Minecraft

Två elever som spelar Minecraft

Här spelar två elever i 11C Minecraft.

Fakta: Minecraft

Minecraft kom 2009 och hette Cave game men 2011 började det att hetta Minecraft. Minecraft är ett äventyrsspel. Man kan bygga hus m.m. Det finns påhittade monster och varelser i spelet. Minecraft består av block och allt är gjort av kvadrater.

Källa: Wikipedia

 

 

 

På Nyvångskolan i Lund får eleverna spela Minecraft på vissa SO lektioner.

 

Ossian och Gustav går i klass 11c på Nyvångskolan och båda spelar Minecraft. De tycker att fler ska spela Minecraft.

 

– Jag brukar spela med Zack. Jag spelar på min Ipad. Vi samlar material och dödar enderdraken. Mitt favoritdjur i Minecraft är lama. Jag brukar spela varje dag. Jag har dödat enderdraken 25 gånger. Folk fångar mig och jag dör när creeper sprängs. Jag brukar spela på helgerna. Jag gillar typ allt med Minecraft, säger Ossian.

 

Även Gustav gillar Minecraft. Det han gillar med spelet är att det är så lätt att vara kreativ i det. 

 

–  Jag brukar spela med Gustav S och även själv. Jag spelar på playstation. Jag började spela Minecraft för cirka två år sedan. Man är en gubbe och ska försöka döda en drake och allt är fyrkantigt. Mitt favoritdjur i spelet är gris. Jag spelar en gång i veckan. Jag har dödat enderdraken typ tio gånger. Jag gillar inte enderdraken. Ibland spelar jag på helger. Jag gillar att man kan vara i kreativ och att man kan bygga typ vad man vill, säger Gustav.

 

Spelet är väldigt öppet, så det går att bygga i princip vad man vill i sin värld. Det går att spela Minecraft på bland annat dator, mobil och Ipad. Spelet är ganska populärt och eleverna på Nyvångskolan tycker att det är roligt att de får spela Minecraft på lektioner.

 

Text: Olle Tannby och Max Weman, 11c/4c, Nyvångskolan, Lund

Foto: Eva Björndell