Reporterskola

Sydsvenskan: Plats för häng och lek på nyrenoverad innergård

Robin Danelt och Marcel Hansen från MKB inviger den nya båten på gården.

Gården mellan husen på Eriksfältsgatan bredvid Nydalatorget håller på att renoveras. Vi har intervjuat Marcel Hansen och Robin Danelt på MKB om allt som händer på gården. Här ska det bland bli en linbana för barnen och fina grillplatser.

När vi kommer till gården ser vi lite bänkar och en klätterställning. Det finns också en balansbana. Barnen som bor här är redan ute och provar de nya sakerna.

Varför bygger ni om den här gården?

– För att innan fanns det inte så mycket att göra för barn och vuxna fast det är en stor gård. Det har funnits en lekplats här en gång men den var inte tillräckligt säker så den revs för tre år sedan, säger Robin Danelt.

Vad ska finnas på den nya gården?

– För de vuxna har vi satt ut grillar och bänkar på olika ställen. Till barnen blir det en ny lekplats med klätterställning, rutschkana, gungor, en båt och en linbana som inte är klar än. På den gamla fotbollsplanen ska vi måla asfalten så att man kan hoppa hage till exempel, säger Marcel Hansen.

Hur har ni fått alla idéer till vad som ska finnas här?

– Vi har haft hjälp av ett företag men vi har också fått tips från människor som bor här i området. De har berättat vad de skulle vilja ha.

När ska allt vara klart?

– Egentligen skulle det ha varit klart i december men det blev så kallt att det inte gick att gräva. Nu är det sista klart och vi hade invigning med grillning och fika den 19 april.

Text och foto: Stephanie, Sabina och Niko