Reporterskola

Sydsvenskan: Över 100 tredjeklassare har skrivit en bok

Boken firades med läsningar och musik på Malmö stadsbibliotek. Foto: Gustav Sigala Haggren.

Treorna från Sofielundsskolan och Möllevångsskolan har skrivit en bok som heter Allt ljus på mig. I april hade de boksläpp på Malmö stadsbibliotek.

 

 

Det var en rolig upplevelse att vara på bokreleasen, det var många barn där. Sofielundsskolans musiklärare spelade We are the world och författaren Anette Eggert läste upp tre av barnens berättelser.

 

Det är ungefär 120 barn som har skrivit berättelserna i boken, även den här redaktionen har varit med. Här berättar några av författarna om sina berättelser.

 

Alba: Carlas gymnastikskola handlar om en tjej som ska uppträda på scen helt själv framför över 100 människor. Först vågar hon inte, fast sen vågar hon när hon är på scenen.

 

Alexander: Min berättelse handlar om Frank hamster som är människa trots sitt namn. Frank är kär i Isabelle. Jag är själv kär och vill visa hur det ibland kan vara när man umgås med sin största kärlek.

 

Maya: Jag vill inte byta skola handlar om Klara och hennes rädsla över att byta skola. Hon tror att ingen kommer att gilla henne.

 

Hjalmar: Min berrätelse heter Hockeylaget. Man kan låna den på Malmö stadsbibliotek där bokreleasen var.

 

 

Alba, Alexander, Maya och Hjalmar